Talotoimittajat

Copyright Jämerä-Kivitalot

Suomesta löytyy n. 250 talopakette­ja valmistavaa tai markkinoivaa yritystä. Puuelementtitaloja löytyy noin 50 talo­merkiltä, precut- ja kivitalotoimittajia on kumpiakin kymmenkunta. Teollisessa mittakaavassa hirsitaloja tekeviä yrityk­siä on maassamme noin 30, lisäksi hirsi­kehikon voi hankkia noin 150 paikalliselta hirsiveistäjältä. Merkkejä ja toimittajia on paljon, mutta 30 suurinta merkkiä vastaa 85 %:sta Suo­messa myydyistä talopaketeista. (tiedot: Suomirakentaa.fi)

Valinnan helpottamiseksi Etuovi.com on julkaissut nettisivuillaan Talopakettikoneen, joka on uudenlainen tapa etsiä omiin tarpeisiin sopivaa talopakettia. Talopakettikoneen idea on, ettei se edellytä tarkkaa lukua esimerkiksi asuinneliöistä. Riittää, kun tiedät millaiset ovat taloon ja asumiseen liittyvät tarpeesi. Talopakettikoneessa vastataan asumiseen ja talon hankintaan liittyviin kysymyksiin, jonka jälkeen kone analysoi vastaukset ja näyttää käyttäjälle vastauksiin sopivimmat talopaketit.

Talonrakennusprojektia helpottamaan on kehitetty myös TaloPeli.

TaloPeli soveltuu työkaluksi hankkeen alkuvaiheessa. Tuloksena saadaan tietoa rakentamispäätökselle, jatkosuunnittelua ohjaava määrämuotoinen ja systemaattinen kuvaus talosta sekä raami kustannuksille.

Hyvää tietoa rakentamisesta löytyy myös suomirakentaa.fi -sivustolta.